Felanmälan & Kontakt

Ibland funkar det inte, så enkelt är det med teknik. Vi hjälper gärna till, men vare sig du har kollektivt avtal via Telia eller öppen fiber, är det i första hand din leverantör du ska kontakta för att felanmäla. Innan du gör det kan du testa att:

  • Starta om din router. Tryck ut den lilla svarta startknappen på baksidan på din router så att strömmen bryts. Vänta i ungefär 30 sekunder och tryck på knappen för att starta routern igen. Det kan dröja ett tag innan den kopplat upp sig mot nätet igen, så ha tålamod! När lampan längs till vänster på routern lyser grönt kan du testa att starta din tv-box eller surfa på internet igen.
  • Prova att byta ingång för nätverkskabeln till routern. Sitter den till exempel i ingång ett (1), kan du testa att sätta den i ingång två (2) och starta om routern.
  • Starta om nätverkskonverteraren (dosan på väggen där fiberkablarna kommer in). Bryt strömmen och vänta ungefär 30 sekunder innan du startar den igen. När konverteraren startat och lamporna lyser gröna kan du prova att starta din tv/browser igen.
  • Om din router går sönder kontaktar du din leverantör (till exempel Telia) för att få reda på hur du ska gå till väga för att få en ny.

Kontakt

Ordförande Per Johnler per@varviksfiber.se

Driftansvarig Lars Nyberg lars@varviksfiber.se

Kassör Britt-Marie Svensson brittmarie@varviksfiber.se

Webbansvarig Jessica Eriksson jessica@varviksfiber.se