Att ansluta sig

Via Vårviks fibernät kan du välja mellan att ansluta dig till vårt kollektiva avtal med Telia, eller att ha en så kallad öppen fiber där du själv väljer vilken leverantör du vill ha.

Bredband via Telia

Vi har upphandlat ett paket med tjänster hos Telia (inklusive NRK1, NRK2 och TV2 Norge) till ett mycket bra pris med lång bindningstid som skydd mot prishöjningar. Då ingår även en tv-box, en media-omvandlare och en trådlös router. Avtalet kan uppgraderas till 1000/1000 megabyte. Då ingår fast telefoni (inte telefon).* Observera att du måste kontakta Telia själv för att aktivera ditt abonnemang.

Öppen fiber

Med öppen fiber väljer du själv vilken leverantör av bredband du vill ha. Det går även att välja korttidsabonnemang, något som kan funka bra för dig med fritidshus eller som hyr ut och inte vistas i bostaden året runt.

Indragning av fiber

Om din fastighet i dagsläget mot förmodan inte är inkopplad till Vårviks fibernät, är det inte för sent att fixa det. Kostnaden för en anslutning är beroende av hur långt ifrån befintligt nät/hub fastigheten ligger och hur mycket som måste grävas, men utgörs alltid av en grundinsats på
15 000 kronor som ska betalas inom 30 dagar efter påskrivet avtal. För mer detaljerad kostnadsplan vänligen kontakta oss på info@varviksfiber.se. Medlemskap i föreningen är ett måste.

*Om du säljer din fastighet måste du avsluta ditt abonnemang hos Telia, det går inte att överlåta till ny ägare.